alla kategorier
en.pngEN

Hem>Nyheter>Industry News

Vad är Mizuwari?

2022-02-21

    "Herregud!" Det är vad skottarna måste säga när de ser Mizuwari. Hur kan man tillsätta så mycket vatten till whiskyn, kommer det inte att döda whiskyns kvalitet och smak? Mizuwari, även om det skulle få en skotsk att krypa ihop sig, är verkligen ett mycket vanligt sätt att dricka whisky i Japan.

Definition av Mizuwari

    I Japan betyder Mizuwari en del whisky med två delar mineralvatten och is. Det betyder ordagrant "blandat med vatten". Mängden is i glaset är avgörande. Ett glas Mizuwari ska räcka från början till slutet av måltiden. Om det finns för lite is är din whisky inte tillräckligt kall när efterrätten serveras; om det är för mycket is kan du dricka allt i första klunken. Även om det kan verka enkelt, finns det mycket att lära sig om att göra en Mizuwari.

Definition av Mizuwari

Reglerna för Mizuwari

    När man säger Japan tänker man på regler. Mizutaki är inte lika ytligt som att tillsätta vatten till sirap. Det är den perfekta förberedelsen som gör en perfekt Mizutaki. Att se hur de förbereder en Mizuwari i en japansk bar är en fascinerande show, inte bara det unika sättet att röra om, utan också den noggrannhet med vilken varje steg tas.

Reglerna för Mizuwari

1. Välj ett glas med bred mun och platt botten, tjockleken och kvaliteten på glaset ska inte vara slarvigt.

2. Lägg isbitar i glaset, låt glaset svalna och häll sedan av isbitarna.

3. Ta bort hörnen på de nya isbitarna, putsa dem något till en sfär och lägg dem i glaset.

4. Häll långsamt och försiktigt i whiskyn, rör försiktigt

5. Tillsätt mineralvattnet lite i taget. Varje steg i hällprocessen frigör doften av whiskyn.

6. När allt vatten är tillsatt, rör om kraftigt, men gör inte ett ljud med omrörarstaven.

Gör Mizutaki

Dags att njuta av Mizuwar

1. När det är varmt: när temperaturen stiger är en sval, törstsläckande Mizuwari en prioritet

2. När du njuter av en måltid: Whisky kan ersätta vin som en crossover-dryck. Det är också ett vanligt ackompanjemang till fina middagar i Japan.

3. När du njuter av whisky för första gången: Mizukawas magi kommer säkerligen att övertyga dem som påstår att de "aldrig gillar whisky" att de har fel.

Dags att njuta av Mizuwar